600 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
HER SİPARİŞİNİZDE %10 PARA PUAN
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Filtre
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat

Uçucu Yağlar

Uçucu yağlar, bitkilerin yaprakları, çiçekleri, kökleri, tohumları ve diğer kısımlarından elde edilen aromatik bileşiklerdir. Basitçe bitkinin özü diyebileceğimiz bu yağlar bitkilerden veya droglarından belirli yollarla elde edilen sıvılardır. Yüksek ayırt edicilikteki kokuları ve renksiz yapılarıyla fiziksel özelliklerini anlatmaya başlayabiliriz. Uçucu yağların en büyük ortak özelliklerinden biri de sudan hafif olmalarıdır. Bu özellik üretim sürecinde çok işe yarar bir yerdedir. Çoğunlukla oda sıcaklığında sıvı halde bulunurlar. Acı ve baharlı tatlara sahiptirler. En önemli özellikleri ise tabii ki de oda sıcaklığında uçmalarıdır. Bitkiler için en karakteristik özelliklerdendir ve onların çokça sayıda hayati fonksiyonuyla da bağlantılıdırlar. Aslında bitkinin yaşam koşullarına bağlı olarak üretilen doğal ürünlerdir ve oranları oldukça az olduğundan önemli bitkisel ürünler kategorisinde yerini almıştır. Buna karşılık kafa karıştırıcı olarak bitkinin neredeyse her parçasından sağlanabilen maddelerdir. Yani kök, gövde, kabuk, yaprak, çiçek ya da tohum bölümlerinden elde edebiliriz. Bu elde edilenler hem tek başlarına hem de bir arada kullanma seçeneklerine olanak sunar haldedirler. Uçucu yağ içerisinde doğal olarak oluşan güçlü kokular, bitkilerin kendilerini korumasına yardımcı olur ve insanlar tarafından yüzyıllardır aromaterapi, kozmetik ve tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. 

Aromaterapi Market sitesinde Therapium Naturalis markası ve diğer marka ürünlerde de gösterildiği gibi uçucu yağlar çakra yağları, sade uçucu yağlar ve karışım uçucu yağlar olarak ayrılır. Birçok bitki bölgesi kullanılsa bile tek bitki kullanıldığı sürece bu sade uçucu yağdır. Birden fazla bitki kullanılması durumunda bu yağlara karışım uçucu yağlar denir.

 

Uçucu Yağ Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uçucu yağlar doğal olarak oluşan maddeler olduğundan, kaliteleri ve etkileri markalara ve üreticilere göre değişebilir. Uçucu yağ alırken, aşağıdaki faktörlere dikkat etmek önemlidir:

- Kalite: Uçucu yağların kalitesi, bitkinin toplanma ve işlenme yöntemlerine ve kullanılan distilasyon yöntemlerine bağlıdır. Kaliteli uçucu yağlar daha etkilidir ve daha uzun süre dayanabilir.

- Saflık: Uçucu yağların saf olması önemlidir. Saf olmayan uçucu yağlar, alerjik reaksiyonlara ve cilt tahrişine neden olabilir.

- Marka: Aromatik uçucu yağlar farklı markalar tarafından üretilir. Güvenilir markalar, kaliteli ve saf ürünler sunar.

- Konsantrasyon: Uçucu yağların konsantrasyonu, etkilerini belirler. Bazı uçucu yağlar, saf halde kullanıldığında zararlı olabilir. Bu nedenle, uçucu yağları kullanmadan önce doğru şekilde seyreltmek önemlidir.

- Kullanım amaçları: Farklı uçucu yağlar, farklı amaçlar için kullanılır. Kullanmak istediğiniz uçucu yağı belirlemek ve doğru amaç için kullanıldığından emin olmak önemlidir.

Uçucu yağlar, doğal ve güçlü birçok fayda sağlar. Ancak doğru kullanılmadıklarında veya kalitesiz ürünler kullanıldığında zararlı olabilirler. Uçucu yağlar hakkında doğru bilgiye sahip olmak ve güvenilir kaynaklardan satın almak, güvenli ve etkili kullanım için önemlidir.

 

Uçucu Yağ Çeşitleri Nelerdir?

Uçucu yağlar çakra yağları, sade uçucu yağlar ve karışım uçucu yağlar olarak gruplandırılır.  İlk olarak çakra yağları çakra merkezlerimizdeki enerji üretimini ve bu enerjini vücudumuza dağılımını çakramızın titreşim frekansındaki kokuları kullanarak kolaylaştırır. Aromaterapi Market sitesinin çakra yağları bölümünde sınıflandırılan Therapium Naturalis markasının ürünlerinde de görüldüğü üzere Çakra 2 Sakral Çakrası Swadhisthana, Çakra 3 Solar Plexus Çakrası Manipura, Çakra 5 Boğaz Çakrası Vishuddha ve Çakra 7 Taç Çakrası Sahasrara çeşitlerini çakra yağlarına örnek verebiliriz. Sade uçucu yağlar tek bir bitkinin bir veya birden fazla bölgesinden elde edilen uçucu yağlardır. Limon otu yağı, nane yağı, okaliptüs yağı, lavanta yağı, portakal kabuğu yağı, çayağacı yağı , biberiye yağı, bergamot yağı, adaçayı yağı, kayısı çekirdeği yağı, tatlı badem yağı, sedir ağacı yağı, çam terebentin yağı, defne yaprağı yağı, servi yağı, paçuli yağı, bergamot yağı, ıtır yağı Aromaterapi Market sitesinde de birçok çeşitle görüldüğü gibi örnek verilebilir. Karışım uçucu yağlar ise birden fazla bitkiden elde edilen uçucu yağlardır. Therapium Naturalis markasıyla gördüğümüz Energy (enerji) karşım yağı, Focus (odak) karışım yağı, Love (aşk) karışım yağı, Memory (hafıza) karışım yağı ve Relax (rahatlama) karışım yağı olarak karşımıza çıkar.  İsimlerini de almalarına vesile olan etkili özellikleri vardır. Aromaterapi Market sitesinde etkileri, faydaları kullanım şekilleri ayrıntıyla ürünlerin altında anlatılmıştır.

Uçucu yağlar, bitkilerin yaprakları, çiçekleri, tohumları ve diğer kısımlarından elde edilen doğal yağlardır. Bu yağlar, aromaterapi, kozmetik ve gıda endüstrilerinde kullanılır. Uçucu yağlar, çeşitli bitkilerden elde edilir ve her biri farklı özelliklere sahiptir.

Lavanta, nane, portakal, limon, biberiye ve çay ağacı yağı gibi popüler uçucu yağlar vardır. Lavanta yağı sakinleştirici bir etkiye sahip olduğu için, genellikle uykusuzluk, anksiyete ve stresi azaltmak için kullanılır. Nane yağı, baş ağrısı ve sinüs tıkanıklığına iyi gelirken, portakal ve limon yağı, enerji verici bir etkiye sahiptir ve antiseptik özelliklere sahiptir.

Biberiye yağı, cilt ve saç bakımında yaygın olarak kullanılırken, çay ağacı yağı antibakteriyel özellikleri ile bilinir ve sivilce, mantar enfeksiyonları ve egzama gibi cilt sorunlarını tedavi etmek için kullanılır.

Ayrıca, ylang-ylang, sandal ağacı, tarçın, kekik ve çemen gibi daha az bilinen uçucu yağlar da vardır. Ylang-ylang yağı, afrodizyak özellikleri nedeniyle yaygın olarak kullanılırken, sandal ağacı yağı, rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Tarçın yağı, kan dolaşımını artırmak ve vücuttaki iltihapları azaltmak için tercih edilebilir. Kekik yağı, solunum yolu enfeksiyonları ve sindirim sorunları gibi çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılır. Çemen tohumu yağı, mide problemlerini tedavi etmek için en popüler güzel kokulu uçucu yağlar arasındaki seçeneklerdendir.

 

Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Uçucu yağlar faydaları ile öne çıkar. Yağların faydalarından destek alabilmek için birçok farklı kullanım yöntemi bulunur. Burun yoluyla solunum, cilt yoluyla emilim veya difüzörler gibi cihazlarla buharlaştırma yoluyla kullanılabilirler.

Buharlaştırma yöntemi için birkaç damla uçucu yağ, su dolu bir difüzör veya buhar makinesine eklenir. Bu yöntem, aromaterapinin en yaygın kullanım şeklidir. Uçucu yağlar, bir taşıyıcı yağla karıştırılarak vücuda masaj yapmak için kullanılabilirler. Bu yöntem, kas ağrısı, sırt ağrısı ve diğer ağrıların tedavisinde etkilidir.

Bazı uçucu yağlar, cilde uygulandığında faydalı olabilirler. Bununla birlikte, bazı uçucu yağlar ciltte tahrişe neden olabilir, bu nedenle kullanmadan önce bir taşıyıcı yağla seyreltmek önemlidir. Birkaç damla uçucu yağ, banyo suyuna eklenerek, cildinize ve zihninize rahatlık verir. Uçucu yağlar, yemek veya içeceklerde kullanılmamalıdır. Sadece aromaterapi için kullanılmalıdırlar.

 

Uçucu Yağ Difüzörü Nedir?

Uçucu yağ difüzörü uçucu yağların havaya yayılmasına yardımcı olan bir cihazdır. Bu cihazlar, uçucu yağların sağladığı aromaterapi etkilerini kullanarak, bir odaya veya herhangi bir mekâna hoş bir koku ve rahatlatıcı bir atmosfer sağlamak için kullanılır. Uçucu yağ difüzörleri, farklı modellerde mevcuttur. Bazıları elektrikle çalışırken, diğerleri pillerle veya doğal ısı kaynaklarıyla çalışır. Uçucu yağlar, genellikle suyla seyreltilerek difüzörün içindeki hazneye konulur ve difüzör, uçucu yağların suyla birleşerek havada buharlaşmasına ve odanın etrafına yayılmasına yardımcı olur.

 

Uçucu Yağ Elde Etme Yöntemleri Nelerdir?

Buhar distilasyonu yöntemi, bitkinin su buharıyla geçirilmesiyle elde edilen en yaygın yöntemdir. Bitkiler, bir buhar damıtıcısına yerleştirilir ve su buharı bitkinin içine gönderilir. Buhar, bitkinin özündeki uçucu yağları çıkarır ve ardından soğutulur. Bu, uçucu yağın ayrılmasına ve toplanmasına yol açar.

Soğuk sıkım, genellikle narenciye yağlarının elde edilmesinde kullanılır. Bu yöntemde, meyve kabukları öğütülür ve ardından hidrojenle zenginleştirilmiş suyla karıştırılır. Bu, uçucu yağın su yüzeyine çıkmasına ve ayrılmasına yol açar.

Ekstraksiyon, bitkinin uçucu yağları, bir çözücü madde (genellikle alkol) kullanılarak elde edilir. Bitkiler, çözücü maddeye batırılır ve uçucu yağlar çözücü maddeye geçer. Ardından, çözücü madde buharlaştırılır ve uçucu yağ geriye kalır.

Karbondioksit ekstraksiyonu yöntemi, düşük sıcaklıklarda karbon dioksit kullanarak uçucu yağların elde edilmesini içerir. Bu yöntem, yüksek kaliteli, tam spektrumlu uçucu yağlar elde etmek için kullanılır.

Uçucu Yağ Fiyatları

Bu yağlar sağladığı faydalara kıyasla çok uygun fiyatlara sahiptir. Kolayca aldığınız bir uçucu yağı uzun süre kullanır ve çok yararlı sonuçlarla karşılaşırsınız. Her türlü “karlı” diyebileceğimiz bu alışverişin fiyatlarına Aromaterapi Market’ten ulaşabilirsiniz.

Uçucu Yağlar Nereden Alınır?

Aromaterapi uçucu yağlar için dilerseniz Aromaterapi Market’i tercih edebilirsiniz. Seçim sırasında dikkatli olmanız gereken bu ürünleri güvenilir markalardan satın alarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Birbirinden farklı seçenekleri inceleyerek kendi bütçenize hitap edebilecek alternatifleri belirleyebilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.